Nyheter

fredag, 02 februari 2024 09:21

Ansökningar till HT 2024

Nu är Gymnasieantagningen öppen för ansökningar till höstens utbildningar. 

Inriktning Profil Ansökningskod Antal platser
Hästhållning   NBHAT 28
Hästhållning Djursjukvård NBHAT 8
Hästhållning Naturvetenskap NBHAT 12
Lantbruk   NBLAN 8
Lantbruk Jakt och Viltvård NBLAN 8
Djurvård Hund NBDJR 8
Yrkesintroduktion Häst IMYNBfe 10
Yrkesintroduktion Lantbruk IMYNBfe 10
       
Anpassad Gymnasieskola      
Naturbruksprogrammet Skog, mark och djur SKSKO 11

 

Vid frågor ring rektor Steven Hart 073-973 48 59 
Eller maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

torsdag, 18 januari 2024 08:38

Intresserad av hundar?

🐶 Om du är intresserad av hundar är den här utbildningen rätt för dig!
🐶 Med denna utbildning förbereder du dig både för arbete med hundar direkt efter examen och för vidare studier. Berga samarbetar med Hundläroverket.
Välkommen på informationsträff där du har möjlighet att träffa hundlärare datum= 19/1 och 23/1.
Du anmäler dig via Bergas hemsida= http://bergagymnasium.se/index.php/about/bergas-utbildningar

fredag, 12 januari 2024 15:12

Grattis 2A och 2B!

Stort grattis till 2A och 2B där samtliga elever nu har klarat sin tappskokompetens!! 👏🤩
Under ledning av duktiga hovslagare Andreas Lord och Jessica Hassel 👌.
Tack till våra travhästar som har varit tålmodiga ❤️

I samarbete med Fredrika Bremer gymnasiet i Haninge bedriver Berga den praktiska delen av inriktningen Anläggningsfordon, sedan HT-2023.
Läs mer här

Vi söker just nu:

En lärare i Växtodling 
Länk till platsbanken, klicka här 

En instruktör i Serviceteknik 
Länk till platsbanken, klicka här

☃️☀️

fredag, 24 november 2023 14:44

Hälsningar från APL i Irland

Hej!
Vi heter Sara och Tuva och går i årskurs 3. Under hösten har vi varit utomlands på praktik. Vi var på ett mindre stall utanför Blessington, Irland, hos Jenni Lamminen. Stallet bestod av en salig blandning av både människor och hästar. Det fanns allt från mindre ponnyer och unghästar till inackorderingar och tävlingshästar. Jenni bedrev även avel i liten skala.
Utöver den vanliga stallskötseln fick vi hjälpa till att påbörja inridning av två treåringar, som är Jennis egna uppfödningar, samt rida (både på bana och i skogen), tömköra, longera och hjälpa till vid löshoppning. Vi fick också vara med vid ett veterinärbesök, hoppträningar och en mindre tävling. Allt detta har varit väldigt lärorikt och roligt, och trots det ständiga regnet och blåsten har vi haft en underbar praktikperiod.
Hoppas vi ses igen Irland!
Hälsningar Tuva och Sara från 3A

Som lärare är du en lösningsinriktad person med stor social kompetens, som har ordningssinne och stor initiativförmåga och känner dig bekväm med både praktiska och teoretiska uppgifter. Du är en viktig del i utbildningen av våra elever. Utbildningen syftar till att ge eleverna kunskap och förmåga att utföra service, underhåll och reparationer av den tekniska utrustning som används inom modernt naturbruk. Du instruerar eleverna i teori och praktik. Du är flexibel då det förekommer många olika arbetsuppgifter på Berga.
Vid arbete på en skola är det mycket viktigt att du alltid har eleverna i fokus.
Krav:
- Vana vid att utföra service, underhåll och reparationer av tunga fordon med tillhörande   redskap
- Datorvana
Meriterande:
- Tidigare erfarenhet som lärare
- Svetskunskap

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillsätts snarats möjligt. Dille Gård AB tillämpar 6 månaders provanställning.
Ansökningar behandlas löpande vid ankomst.
Varmt välkommen med din ansökan!

Länk till platsbanken= https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/28146109

Måndag, 16 oktober 2023 15:21

Berga samarbetar med Fredrika Bremer

Berga naturbruksgymnasium och Fredrika Bremer gymnasiet har påbörjat ett samarbete för utbildning av elever på bygg- och anläggningsprogrammet inom kurserna anläggningsförare 1–4.
På Berga kommer eleverna utveckla sina färdigheter som anläggningsförare.
Vi ser med tillförsikt fram emot att utbilda anläggningsförareleverna från Fredrika Bremer här på Berga naturbruksgymnasium.

 

Den 15:e augusti byter Berga Naturbruksgymnasium huvudman och ägare. Dille Bolagen tar över alla elever och medarbetare från tidigare huvudmannen Region Stockholm. Även skolans fastighet ingår i förvärvet.

Försäljningen av verksamheten har pågått länge och vi är både glada och stolta att vi nu är i hamn och kan börja utveckla verksamheten tillsammans. Det säger Georg Eriksson, koncernchef i Dille Bolagen. Ett viktigt villkor var att Dille erhöll tillstånd från Skolinspektionen innan försäljningen kunde genomföras vilket är en process som tagit tid. Dille erhöll tillståndet hösten 2021 och har sedan dess kunnat planera för integreringen.

Vi har länge arbetat för att öppna en ny utbildningsenhet i Stockholmsområdet. Berga har väldigt lika utbildningar som på Dille Gård Naturbruksgymnasium, vår befintliga utbildningsenhet, vilket gör att vi kan dela både erfarenheter och resurser med varandra. När möjligheten dök upp såg vi dessutom att det fanns stor utvecklingspotential på Berga. Nu ska vi använda det bästa av varandra och fortsätta utveckla våra skolor och vårt företag tillsammans, säger Georg. På Dille Gård kan man gå gymnasiet inom naturbruk, bland annat hund, häst, jakt, naturturism, djursjukvård och skogsmaksinförare. Även vuxenskola och yrkeshögskola erbjuds till studerande från hela landet. 

På Berga har utbildning bedrivits sedan 1920. Skolan har kapacitet för drygt ca. 250 elever, varav cirka hälften i internatboende. Skolan har för närvarande ca 220 elever, varav ca 100 bor på internatet. Bergas utbildningar är hästhållning (ridning och trav), och lantbruk med bland annat en jaktprofil. Skolan har för närvarande 50 personer anställda varav ca 20 är lärare.

Dille Bolagen finns i Ås, utanför Östersund, och har sitt huvudkontor på Dille Gård. Georg och hans bror Elias som idag jobbar aktiv i företaget är sjätte generationens entreprenörer på gården. Idag består bolaget av utbildning, utbildningsstöd, konceptutveckling och fastigheter. Bolagen, Gidås hållbarhetsbyrå, Dille Veterinärklinik, Dille skog och Dille fastigheter ingår även i koncernen.

I samband med övertagandet förvärvar Dille bolagen även fastigheten som skolan är belägen på.

Fastigheten består av ca 543 ha, varav 261 hektar är åker och betesmark och 195 hektar är skog. På fastigheten finns ett 60-tal byggnader fördelat på cirka 17 880 m2 såsom stall, ridhus, kanslihus, matsal, skollokaler, elevbostäder och personalbostäder. Den totala köpesumman uppgår till 118,9 miljoner kronor. Förvärvet är ett historiskt kliv för vårt bolag och vi ser verkligen fram emot att börja jobba tillsammans med Bergas kunniga och erfarna medarbetare, säger Georg. Att vi nu blir mer än dubbelt så stora är häftigt och jag tror att mina tidigare generationer inom bolaget är stolta, avslutar Georg.

Georg Eriksson

 

Dille Bolagen AB 

Dille 226 - 836 95 Ås 

Mobile: +46(0)70 685 59 39

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | www.dille.se | www.dillegard.se

    

Dille Bolagen – 150 år av entreprenörskap - Utbildning | Utbildningsstöd | Fastighet | Konceptutveckling

 

 

Page 1 of 4

Aktuellt

Läsårsdata 2023-2024

HT börjar mån 21 aug
Höstlov 30 okt – 3 nov (v 44)
HT slutar tors 21 dec

VT börjar mån 8 jan
Sportlov 26 feb – 1 mars (v 9)
Påsklov 2 – 5 apr (v 14)
Lovdag fre 10 maj
Studenten fre 7 juni (utspring ca kl 12.30)

OBS! Åk 1 och 2 slutar ons 12 juni

Information

Berga Naturbruksgymnasium ligger mellan Stockholm och Nynäshamn.
GPS-coordinater: 59.091681, 18.108213

Hitta med bil: Väg 73 från Stockholm, ta av vid trafikpl Fors/Försvarsmakten. Sväng höger mot Västerhaninge. Efter 300 m, sväng vänster mot Stav. Efter ca 1,7 km sväng vänster.

Hitta kommunalt: Pendeltåg till Västerhaninge och sedan buss 847 eller 843 till Berga Gård.

Kontakt

Berga naturbruksgymnasium
Berga Skolväg 1
137 91 Västerhaninge
072 – 468  97 57

info@bergaedu.se

 

 
Vi använder cookies
Vi använder cookies för att se till att du får den bästa upplevelsen på vår hemsida. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta.
Ok