Ridning på Berga

På Berga kan du utbilda dig inom dressyr och hoppning, under ledning av våra kunniga ridlärare. Oavsett om du är van ryttare eller nybörjare får du möjlighet att utvecklas, både teoretiskt och praktiskt. Berga äger 20 skolhästar. Hästarna har olika åldrar och utbildningsnivåer. Målet är att skolhästarna skall vara utbildade LA dressyr och 110 hoppning.

Berga samarbetar med Helena Persson (A-tränare, landslagsryttare) i hoppning och Jennie Larsson (B-tränare, landslagsryttare) i dressyr. Du kommer att få möjlighet att träna för dem under dina år på Berga.

I årskurs 3 har du möjlighet att göra yrkesprov för hästskötare, och med ett godkänt resultat blir du en diplomerad hästskötare.

På Berga finns det en ridklubb, Berga Ryttarförening. De anordnar regelbundet tävlingar och klubbtävlingar på Berga. Är du intresserad av att tävla har du som är en duktig ryttare möjlighet att tävla i hoppning eller dressyr med egen häst eller skolhäst.

Berga anordnar varje år skolmästerskap i hoppning och dressyr. Vi samarbetar även med andra naturbruksgymnasier, där vi tillsammans anordnar en utbytestävling för att eleverna skall få större möjlighet att träna på tävlingsmoment.

Se våra ridhästar här

För mer information, kontakta:

Åsa Lind, stallchef och hästutbildningsansvarig
asa.lind@bergaedu.se 073 - 973 4850

Läsårsdata 2023-2024

HT börjar mån 21 aug
Höstlov 30 okt – 3 nov (v 44)
HT slutar tors 21 dec

VT börjar mån 8 jan
Sportlov 26 feb – 1 mars (v 9)
Påsklov 2 – 5 apr (v 14)
Lovdag fre 10 maj
Studenten fre 7 juni (utspring ca kl 12.30)

OBS! Åk 1 och 2 slutar ons 12 juni

Berga Naturbruksgymnasium ligger mellan Stockholm och Nynäshamn.
GPS-coordinater: 59.091681, 18.108213

Hitta med bil: Väg 73 från Stockholm, ta av vid trafikpl Fors/Försvarsmakten. Sväng höger mot Västerhaninge. Efter 300 m, sväng vänster mot Stav. Efter ca 1,7 km sväng vänster.

Hitta kommunalt: Pendeltåg till Västerhaninge och sedan buss 847 eller 843 till Berga Gård.

Berga naturbruksgymnasium
Berga Skolväg 1