Hundutbildning

Om du är intresserad av hundar är det här utbildningen för dig! Antalet hundar har ökat under de senaste åren och branschen för hundföretagare likaså. Med denna utbildning förbereder du dig både för arbete med hundar direkt efter examen och för vidare studier.

Utbildningen ger dig bred kompetens inom hund med kunskap om hundens många användningsområden, raser och hundtyper. Du lär dig också om mentalitet, etologi, träning, inlärning och friskvård, genom både teori och praktik.

Utbildningen bedrivs på närbelägna Hundläroverket. Goda kunskaper om etik och modern forskning är viktigt för våra hundars välfärd och här läggs extra fokus på etologi och belöningsbaserad inlärning. Beroende på val av praktikplats kan du efter din genomgångna utbildning ansöka för yrkesbevis som hundinstruktör, hundrastare eller hunddagisansvarig via Sveriges Hundföretagare. Gymnasieutbildningen ger dig också behörighet att söka vidare och studera på högskola om du vill det, som till etolog eller veterinär.

Du behöver inte ha egen hund eller särskilda förkunskaper inom hund för att gå den här utbildningen. Det viktigaste är att du är intresserad av hundar och vill lära dig mer.

Djurvård NBDJU, Hund

Vid frågor kontakta:

Irene Westerholm, etolog
Hundläroverket AB
info@hundlaroverket.se

Katarina Häggmark Lindén, biträdande rektor
katarina.haggmark-linden@bergaedu.se

Ladda ner poängplan (PDF)

Läsårsdata 2023-2024

HT börjar mån 21 aug
Höstlov 30 okt – 3 nov (v 44)
HT slutar tors 21 dec

VT börjar mån 8 jan
Sportlov 26 feb – 1 mars (v 9)
Påsklov 2 – 5 apr (v 14)
Lovdag fre 10 maj
Studenten fre 7 juni (utspring ca kl 12.30)

OBS! Åk 1 och 2 slutar ons 12 juni

Berga Naturbruksgymnasium ligger mellan Stockholm och Nynäshamn.
GPS-coordinater: 59.091681, 18.108213

Hitta med bil: Väg 73 från Stockholm, ta av vid trafikpl Fors/Försvarsmakten. Sväng höger mot Västerhaninge. Efter 300 m, sväng vänster mot Stav. Efter ca 1,7 km sväng vänster.

Hitta kommunalt: Pendeltåg till Västerhaninge och sedan buss 847 eller 843 till Berga Gård.

Berga naturbruksgymnasium
Berga Skolväg 1