Den praktiska delen av utbildningen


Bilden visar Burak på APL i Turkiet.

En av de viktigaste delarna av din utbildning är praktiken, även kallad APL (arbetsplatsförlagt lärande), som under gymnasiets tre år består av minst femton veckor både på och utanför skolan. Under praktiken får du göra de saker du lärt dig om odling, djur och maskiner på riktigt, på verkliga arbetsplatser.

Till att börja med kommer du att vara på skolan, som i sig är ett professionellt lantbruk, för att lära dig grunderna hur du handskas med djur och maskiner. Du behöver därför inte oroa dig om du inte tidigare arbetat inom lantbruksområdet; lärare och instruktörer kommer att lära dig allt du behöver kunna. Därefter kommer du att kunna prova andra praktikplatser inom Sverige för att i årkurs tre, om du vill, ha möjligheten att åka utomlands.

När du gjort din praktik ska du ha lärt dig så mycket att du klarar gymnasiearbetet. Det går ut på att du självständigt ska kunna planera, utföra och utvärdera arbete inom lantbruksområdet, kanske med djur eller maskiner. Ett godkänt gymnasiearbete krävs för en yrkesexamen i  lantbruk.

Aktuellt

Läsårsdata 2023-2024

HT börjar mån 21 aug
Höstlov 30 okt – 3 nov (v 44)
HT slutar tors 21 dec

VT börjar mån 8 jan
Sportlov 26 feb – 1 mars (v 9)
Påsklov 2 – 5 apr (v 14)
Lovdag fre 10 maj
Studenten fre 7 juni (utspring ca kl 12.30)

OBS! Åk 1 och 2 slutar ons 12 juni

Information

Berga Naturbruksgymnasium ligger mellan Stockholm och Nynäshamn.
GPS-coordinater: 59.091681, 18.108213

Hitta med bil: Väg 73 från Stockholm, ta av vid trafikpl Fors/Försvarsmakten. Sväng höger mot Västerhaninge. Efter 300 m, sväng vänster mot Stav. Efter ca 1,7 km sväng vänster.

Hitta kommunalt: Pendeltåg till Västerhaninge och sedan buss 847 eller 843 till Berga Gård.

Kontakt

Berga naturbruksgymnasium
Berga Skolväg 1
137 91 Västerhaninge
072 – 468  97 57

info@bergaedu.se

 

 
Vi använder cookies
Vi använder cookies för att se till att du får den bästa upplevelsen på vår hemsida. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta.
Ok