Hästutbildning på Berga

På Bergas hästutbildning får du både arbeta praktiskt med hästar och lära dig mer om deras beteende, skötsel och hur deras kroppar fungerar. Berga har elevstall, där du kan ansöka om att få inackordera din egen häst. När du efter tre år går ut så har du en yrkesexamen som hästskötare. Du kan också välja till kurser som ger högskolebehörighet.

På Berga gård finns det ett ridhus 20 x 60 m, två ridbanor (en stor ridbana 30 x 90 m och en liten ridbana). För travhästarna finns en träningsbana (2,2 km) och en rakbana (500 m).

På Berga får du undervisning i hovvård och får möjlighet att ta tappskokompetens. Vi ger alla elever i åk 1 skyddsskor och arbetsbyxor och du kan låna all skyddsutrustning.

Hästinriktningen ger i första hand möjligheterna och kunskaperna att arbeta praktiskt med hästar, men genom att du väljer till de kurser som krävs för att läsa vidare (Sv 2, Sv 3, En 6 och ev Ma 2a) kan du läsa vidare till hippolog, djursjukskötare eller ridande polis.

Åsa Lind, stallchef och hästutbildningsansvarig
08 - 500 66 016, 073 - 973 4850