Vanliga frågor om hästutbildningen

Svar: Vi har i dagsläget 12 ridhästar och 12 travhästar.

Svar: Hästklasserna har varsin heldag i stallet varje vecka.

Svar: Ja. Kostnaden för detta är 3 500 kr/månad. För en box med ponnymått eller en utebox är kostnaden 3 000 kr/månad. I priset ingår hösilage, havre, kornkross, strömedel samt tillgång till skolans ridhus och ridbanor.

Svar: Ja, i den mån det passar ihop med lektionens innehåll. Det avgörs av instruktörerna.

Svar: Ja, med måtten 60 m * 20 m.

Svar: Du får göra minst 15 veckors praktik, oavsett om du väljer häst- eller lantbruksinriktning.

Svar: Ja. Vi samordnar det med ridsportförbundet beroende på hur många elever som är intresserade. Detta sker i slutet av åk 3, oftast här på skolan.

Svar: Ja. Det samordnas med Solvalla och man kan välja mellan kör- eller montélicens på skolans hästar. Detta sker dock utanför skoltid och kräver en viss kunskapsnivå.

Svar: Ja, det är många elever som gör det. Schemat läggs för att så långt det går passa med busstiderna till och från Västerhaninge, dit det går pendeltåg.