Bergas internat

Berga ligger i en naturskön miljö med hagar, åkrar, skog, skolbyggnader och djurstallar. Elever som har lång resväg kan bo på vårt internat under sina år på Berga. Det finns cirka 100 sängplatser fördelat på enkelrum och dubbelrum. Man bor på internatet från måndag morgon till fredag eftermiddag. All mat och fika serveras i en av skolans äldsta och vackraste byggnader. Frukost, lunch, middag och kvällsfika ingår i priset för de som bor på internatet. Om du har en egen häst är den också välkommen, antalet stallplatser är dock begränsat. Att bo på Berga innebär en gemenskap och samhörighet med andra ungdomar som också flyttat hemifrån, här får du vänner för livet! Några kvällar i veckan håller skolans personal i aktiviteter. Bland annat spelar vi fotboll, brännboll, grillar, tittar på film och bakar och lagar mat. Efter en aktiv skoldag kan det vara skönt att bara sitta i lugn och ro i något av uppehållsrummen och läsa eller titta på TV. Större elevplanerade evenemang sker med jämna mellanrum under terminen,  t.ex. skördemiddag och Halloweenkväll. Boendekontraktet gäller för ett läsår i taget och platsfördelningen utgår från elevens restid. Det finns alltid jourhavande personal på plats efter skoltid. Boendet kostar från 2 800 kr/mån och bra att veta är att många kommuner erbjuder ett inackorderingsbidrag, cirka 1 400 kr/mån. Mellan skolan och Västerhaninge station går buss 847 (ca 5 min). Från Västerhaninge tar det en halvtimme till T-Centralen. Bild från rum på Gamla elevhemmet.