Bergas internat

Berga ligger i en naturskön miljö med hagar, åkrar, skog, skolbyggnader och djurstallar. Elever som har lång resväg kan bo på vårt internat under sina år på Berga. Det finns cirka 100 sängplatser fördelat på enkelrum och dubbelrum. Man bor på internatet från måndag morgon till fredag eftermiddag.

All mat och fika serveras i en av skolans äldsta och vackraste byggnader. Frukost,
lunch, middag och kvällsfika ingår i priset för de som bor på internatet.

Om du har en egen häst är den också välkommen, antalet stallplatser är dock begränsat.

Att bo på Berga innebär en gemenskap och samhörighet med andra ungdomar som också flyttat hemifrån, här får du vänner för livet!

Några kvällar i veckan håller skolans personal i aktiviteter. Bland annat spelar vi fotboll, brännboll, grillar, tittar på film och bakar och lagar mat.

Efter en aktiv skoldag kan det vara skönt att bara sitta i lugn och ro i något av uppehållsrummen och läsa eller titta på TV. Har du energi kvar får du gärna träna i skolans gym (det finns både lösa vikter och maskiner).

Större elevplanerade evenemang sker med jämna mellanrum under terminen,  t.ex. skördemiddag och Halloweenkväll.

Boendekontraktet gäller för ett läsår i taget och platsfördelningen utgår från
elevens restid. Det finns alltid jourhavande personal på plats efter skoltid.

Boendet kostar från 2 800 kr/mån och bra att veta är att många kommuner erbjuder ett inackorderingsbidrag, cirka 1 400 kr/mån.

Mellan skolan och Västerhaninge station går buss 847 (ca 5 min). Från Västerhaninge tar det en halvtimme till T-Centralen.

Bild från rum på Gamla elevhemmet.

Anmälan:

Ansökan om internatboende

• Av miljöskäl fakturerar vi alla genom att skicka faktura via mail, som PDF.
  • Internatregler

1. Eleven ska visa hänsyn och inte störa de som vill studera eller vila. Det ska vara lugnt på elevhem efter kl. 22.00.
    2. Besök av utomstående får endast ske måndag till torsdag mellan kl. 18.00 - 22.00.
    3. Eleven är skyldig att hålla god ordning, städa och vårda sitt rum. Rumsbesiktning sker med jämna mellanrum.
    4. För de som bor i paviljong 2-11 gäller även att de skall städa och vårda gemensamma utrymmen.
    5. Var aktsam om Bergas egendom. Eleven är ersättningsskyldig för skada som uppkommit genom vårdslöshet, skadegörelse eller slarv. Betalningsansvarig måste ha en egen hemförsäkring. Skolan ersätter inte förlorad egendom.
    6. Det är förbjudet att skräpa ned på skolans område. Sopor ska sorteras och kastas enligt föreskrifter.
    7. Det råder totalt rökförbud inom skolans område och internat.
    8. Det är förbjudet att använda, förvara, inneha eller vara påverkad av alla former av berusningsmedel eller andra droger inom skolans område och internat. Detta gäller även om eleven är myndig. Skolans personal äger rätt att beslagta allt som de anser kan vara en misstänkt substans.
    9. Djur är inte tillåtna på internatet.
    10. All frånvaro ska anmälas via SchoolSoft senast kl. 08.30 för att hinna registreras och undvika utskick om oanmäld frånvaro till vårdnadshavare. Ej anmäld frånvaro kan komma att rapporteras till CSN som kan besluta om reducering av studiestöd. Om du blir sjuk måste du åka hem omgående.
    11. Skolans personal har utan förvarning rätt att tillträda rummen för rumsbesiktningar och för att kunna utföra nödvändiga reparations- och underhållsarbeten.
    12. Internatboendet kräver att du tar personligt ansvar för din hälsa och ditt välbefinnande. Om det enligt skolans bedömning inte fungerar, sägs boendet upp med omedelbar verkan.
    13. Material som kan uppfattas som kränkande och/eller provocerande får inte förkomma på skolans område.
    14. Internatavgiften utgår under terminen, utan avdrag för lov, praktik och APL.
    15. Skolans personal har alltid tolkningsföreträde.
  • Section Break