Bergas internat

Berga ligger i en naturskön miljö med hagar, åkrar, skog, skolbyggnader och djurstallar. Elever som har lång resväg kan bo på vårt internat under sina år på Berga. Det finns grygt 100 sängplatser fördelat på enkelrum och dubbelrum. Man bor på internatet från måndag morgon till fredag eftermiddag.

All mat och fika serveras i vår matsal, en av skolans äldsta och vackraste byggnader. Frukost, lunch, middag och kvällsfika ingår i priset för de som bor på internatet.

Om du har en egen häst är den också välkommen, antalet stallplatser är dock begränsat.

Att bo på Berga innebär en gemenskap och samhörighet med andra ungdomar som också flyttat hemifrån, här får du vänner för livet!

Några kvällar i veckan håller skolans personal i aktiviteter. Bland annat spelar vi fotboll och brännboll, har grillkvällar, tittar på film, tränar och dansar samt bakar och lagar mat.

Större elevplanerade evenemang sker med jämna mellanrum under terminen,  t.ex. skördemiddag och Halloweenkväll.

Boendekontraktet gäller för ett läsår i taget och platsfördelningen utgår i första hand från elevens restid. Det finns alltid jourhavande personal på plats då internatet är öppet, kl 16.30-07.30.

Boendet kostar från 3 000 kr/mån och många kommuner erbjuder ett inackorderingsbidrag, cirka 1 400 kr/mån. Detta bidrag söker man själv från sin hemkommun.

Mellan skolan och Västerhaninge station går buss 847 (ca 5 min). Från Västerhaninge tar det en halvtimme med pendeltåg till Centralen.

Bild från rum på Gamla elevhemmet.