Bergas utbildningar

Ett bra sätt att få reda på om en skola passar är att besöka den och på plats få information om utbildningarna.

Vårt 'Öppet Hus-koncept' på Berga är att du kan komma på antingen en ren informationsträff (ca 1,5 tim inkl kortare rundtur på Berga) eller så anmäler du dig till en av våra prova-på dagar (ca 3 tim inkl information). Du har också möjlighet att 'skugga en elev', se nedan.

Informations och prova-på tillfällen 2020/2021:

VT

• Lördag 8 maj kl 10.00 Prova på, ridning, trav eller lantbruk. Anmälan här
    • Tisdag 20 april kl 19.00 Informationsträff. Anmälan här

• Tisdag 9 februari kl 19.00 Digital informationsträff.
    • Lördag 6 februari kl 10.00 Prova på för intresserade lantbrukselever (inkl jakt och viltvård)
    • Lördag 6 februari kl 10.00 Digital informationsträff.
    • Lördag 6 februari kl 10.00 Prova på. Inställd för intresserade hästelever p.g.a. covid-19
    • Fredag 29 januari kl 15.00 Informationsträff.
    • Tisdag 19 januari kl 19.00 Digital informationsträff
    • Lördag 16 januari kl 10.00 Prova på. - Inställd pga covid-19

HT

• Tisdag 13 oktober kl 19.00 Informationsträff
    • Lördag 24 oktober kl 10.00 Prova på
    • Lördag 14 november kl 10.00 Prova på - inställd pga covid-19
    • Lördag 5 december kl 10.00 Prova på. - Inställd pga covid-19
    • Lördag 5 december kl. 10.30 Digital informationsträff.

Vi träffas i matsalen (stora gula byggnaden) för information och fika.

Årskurs 8+9 är välkomna till prova på, alla årskurser är välkomna till informationsträffar.

Årskurs 9 har förtur om det är fullbokat.

Vi har ett begränsat antal platser till prova på! Anmäl senast 2 dagar innan prova på. Först till kvarn …

Maximalt antal elever prova-på ridning: 12 st
Maximalt antal elever prova-på trav: 6 st  (OBS! endast 14/11 och 16/1)
Maximalt antal elever prova-på lantbruk: 6 st

Privat visning av Berga VT 2021

Vi vet att miljön på skolan är viktig när man gör sitt gymnasieval, därför genomför vi privata visningar av skolan under perioden 29 mars till 15 maj. Tillsammans med en guide promenerar du på skolområdet samtidigt som du får information om skolan och våra inriktningar samt att du har möjlighet att ställa frågor. Visningen genomförs utomhus på ett Coronasäkert sätt. För att göra besöket smittsäkert tar vi emot max tre personer per sällskap.

Är du intresserad? Fyll i formuläret.

Skugga en elev 2020/2021

Skugga en elev är för tillfället pausad pga covid-19.

Är du nyfiken på hur det är vara elev på Berga naturbruksgymnasium? Ett sätt att lära känna Berga är att följa med en av våra elever under en skoldag. Du får följa med på lektioner, träffa lärare och elever, se våra lokaler och stallar samt äta lunch på skolan. Årskurs 8+9 är välkomna att skugga en elev.

Varmt välkommen till Berga!