Bergas utbildningar

Ett bra sätt att få reda på om en skola passar är att besöka den och på plats få information om utbildningarna.

Vårt 'Öppet Hus-koncept' på Berga är att du kan komma på antingen en ren informationsträff (ca 1,5 tim inkl kortare rundtur på Berga) eller så anmäler du dig till en av våra Öppet hus-dagar(ca 2,5 tim).

På våra Öppet hus-dagar får du välja om du är intresserad av att se ridning, trav eller lantbruk. Oavsett vad du väljer får du information, fika och rundvisning av skolan. Väljer du ridning får du dessutom en visning av några av våra ridhästar i ridhuset, väljer du trav får du åka ut till vår travanläggning och prova på att köra en av våra travhästar. Om du väljer lantbruk får du bekanta dig med våra lantbruksdjur och prova på att köra en av våra lantbruksmaskiner.

Du har också möjlighet att 'skugga en elev', se nedan.

Informations- och öppet hus-tillfällen under vårterminen 2022:

• Lördag 15 januari kl 10.00 Öppet hus ridning eller lantbruk.

• Tisdag 18 januari kl 19.00 Informationsträff.
    Senaste anmälningsdag  fre 14 januari.

• Fredag 28 januari kl 15.00 Informationsträff.
    Senaste anmälningsdag ons 26 januari.

• Tisdag 1 februari kl 19.00 Digital informationsträff
    Senaste anmälningsdag mån 31 januari.

• Lördag 5 februari kl 10.00 Öppet hus ridning eller prova på trav.
    Senaste anmälningsdag ons 2 februari.

• Lördag 23 april kl 10.00 Öppet hus ridning.
    Senaste anmälningsdag ons 20 april.

• Tisdag 3 maj kl 19.00 Informationsträff.
    Senaste anmälningsdag fre 29 april.

Vi träffas i matsalen (stora gula byggnaden) för information och fika.

Är du intresserad? Fyll i formuläret.

Skugga en elev 2021/2022

Är du nyfiken på hur det är vara elev på Berga naturbruksgymnasium? Ett sätt att lära känna Berga är att följa med en av våra elever under en skoldag. Du får följa med på lektioner, träffa lärare och elever, se våra lokaler och stallar samt äta lunch på skolan. Årskurs 8+9 är välkomna att skugga en elev.

Är du intresserad? Fyll i formuläret.

Varmt välkommen till Berga!