Djursjukvårdsutbildning på Berga

Häst-Djursjukvårdsutbildning (ansökningskod: Djur NBDJU, Hästdjursjukvård)

Bergas djursjukvårdsutbildning passar dig som har ett stort intresse för hästar och djursjukvård.  Våra djuranläggningar ligger nära klassrummen så kopplingen mellan teori och praktik är en del av din vardag.

Under dina tre år på Berga får du kunskaper inom bland annat fysiologi, sjukdomslära, friskvård, anatomi och vård av sjuka djur. Bergas utbildning profilerar sig mot hästar. Vårt samarbete med Evidensia gör att du får lära dig och får erfarenhet av arbetsmoment på ett riktigt hästsjukhus.

Inriktningen passar bra för dig som planerar att vidareutbilda dig till djursjukskötare eller som vill arbeta med djur efter avslutad utbildning. Alla elever på djurvårdsinriktningen läser kurserna Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6 vilket ger dig grundläggande behörighet till högskolan. Du erbjuds dessutom att läsa Matematik 2a som utökad kurs för att nå särskild behörighet.

Om du funderar på att bli veterinär måste du först, för att bli behörig till SLU, läsa ett naturvetenskapligt basår efter din gymnasieutbildning.

Berga har ett etablerat samarbete med hästsjukhuset Evidensia Stav. 

Du har möjlighet att gå kursen D9, grundläggande kurs i läkemedelshantering.

Vid frågor kontakta:

Ellen Karlsson, lärare och ansvarig djursjukvård
070-596 6172
ellen.karlsson@sll.se

Steven Hart, bitr rektor
073-973 4859
steven.hart@sll.se

Ladda ner poängplan (pdf)