Trav på Berga

På Berga kan du utbilda dig inom trav, under ledning av våra kunniga instruktörer. Oavsett om du är van kusk/montéryttare eller nybörjare får du möjlighet att utvecklas både teoretiskt och praktiskt.

I Travstallet har Berga 13 travhästar. Vi har både trygga skolhästar och starthästar i olika åldrar. Bergas travstall är på Stavs travanläggning, som ligger 2 km från Berga, där finns det en rundbana, 1000 meter rakbana och träningsslingor för travhästar.

Berga har ett samarbete med travtränaren Svante Båth, elever i årskurs 2 och 3 åker vid vissa tillfällen till Svantes stall för att köra snabbjobb.

Som elev på Berga har du möjlighet att ta licens för att köra eller rida travlopp. Licenskursen hålls på Solvalla travbana. När du har klarat din licens har du möjlighet att rida eller köra lopp när Berga har hästar som startar.

I åk 3 har du möjlighet att göra yrkesprov för travhästskötare. Om du klarar examen blir du diplomerad travhästskötare.

För mer information, kontakta:

Åsa Lind, stallchef och hästutbildningsansvarig
asa.lind@sll.se     08 - 500 66 016, 073 - 973 4850