Ridning på Berga

På Berga kan du utbilda dig inom dressyr och hoppning, under ledning av våra kunniga ridlärare. Oavsett om du är van ryttare eller nybörjare får du möjlighet att utvecklas, både teoretiskt och praktiskt. I Ridstallet har Berga 16 skolhästar. Hästarna har olika åldrar och utbildningsnivåer. Målet är att skolhästarna skall vara utbildade LA dressyr och 110 hoppning.

Berga samarbetar med Helena Persson (A-tränare, landslagsryttare) i hoppning och Jennie Larsson (B-tränare, landslagsryttare) i dressyr. Du kommer att få möjlighet att träna för dem under dina år på Berga.

I årskurs 3 har du möjlighet att göra yrkesprov för hästskötare och klarar du examen blir du en diplomerad hästskötare.

På Berga finns det en ridklubb, Berga Ryttarförening. De anordnar regelbundet tävlingar och klubbtävlingar på Berga. Du har som elev möjlighet att delta på tävlingarna med skolhäst eller egen häst. Är du intresserad av att tävla har du som är en duktig ryttare möjlighet att delta i Allsvenskan i hoppning eller dressyr med egen häst eller skolhäst.

Berga anordnar varje år skolmästerskap i hoppning och dressyr. Vi samarbetar även med andra naturbruksgymnasier, där vi tillsammans anordnar en utbytestävling för att eleverna skall få större möjlighet att träna på tävlingsmoment.

För mer information, kontakta:

Åsa Lind, stallchef och hästutbildningsansvarig
asa.lind@sll.se     08 - 500 66 016, 073 - 973 4850