Elevintervjuer

Burak Orhan är 18 år och läser sista året på Lantbruksinriktningen på Naturbruksprogrammet på Berga Naturbruksgymnasium.

- Jag valde mitt program för att jag är uppvuxen på en gård och är intresserad av maskiner och växtodling. Min utbildning går ut på att man både ska lära sig maskiner, växtodling och att hantera lantbruksdjur. Vi har mycket praktik, både på Berga och på andra gårdar. Vi har vanliga lektioner och prov för att fördjupa oss om maskiner, växtodling och djur.

Hur är skolan och lärarna?

- Lärarna är jättetrevliga och vi får den hjälp vi behöver. Vi kan prata om allt med lärarna, inte bara om lektionerna (studierna). Lokalerna är sköna och lugna. Jag bor på skolans internat och jag tycker det är jättetrevligt att vara med vänner. Vi umgås mycket och vi har olika aktiviteter på kvällarna, som bakkväll, filmkväll och kvällsridning.

Vad är dina framtidsplaner?

- Jag kommer nog inte att plugga vidare utan vill börja jobba med åkrar och maskiner. Mitt drömjobb är att köpa en egen gård med växtodling och ha nötkreatur, men innan det måste jag jobba inom lantbruk och skaffa mig lite erfarenhet. Man skulle också kunna plugga vidare till agronom eller lantmästare.

Vad är ditt roligaste minne från skolan?

- Jag tycker att allt som händer på skolan är roligt men det roligaste var när jag fick 40 liter motorolja på mig.

Skulle du rekommendera Berga Naturbruksgymnasium till andra elever?

- Jag skulle rekommendera skolan och programmet för att det här är den tryggaste skolan jag varit på. Alla elever och lärare är jättesnälla och roliga. Jag rekommenderar programmet för att det är jätteintressant att veta mer om lantbruk.