Vanliga frågor om hästutbildningen

Svar: Vi har i dagsläget 16 ridhästar och 14 travhästar.

Svar: Hästklasserna har varsin heldag i stallet varje vecka.

Svar: Ja. Kostnaden för detta är för tillfället 3 700 kr/månad. För en box med ponnymått eller en utebox är kostnaden 3 200 kr/månad. I priset ingår hösilage, havre, kornkross, strömedel samt tillgång till skolans ridhus och ridbanor.

Svar: Ja, du har möjlighet att rida din häst på Bergas ridlektioner om du önskar, förutsatt att hästen är utbildad och är lämplig för övningarna. Ridlärarna behöver dock även se dig rida olika typer av hästar för att få ett säkert bedömningsunderlag till kurserna.

 

Svar: Ja, med måtten 20 x 60 meter.

Svar: Du får göra minst 15 veckors praktik, oavsett om du väljer häst- eller lantbruksinriktning.

Svar: Ja. Vi samordnar det med Svenska Ridsportförbundet beroende på hur många elever som är intresserade. Detta sker i slutet av åk 3, oftast med en provdag här på skolan.

Om man går travinriktning har man möjlighet att göra yrkesprovet för travhästskötare. Svensk Travsport anordnar en provdag på Solvalla där du kan göra ditt yrkesprov.

Svar: Ja. Det samordnas med Solvalla och man kan välja mellan kör- eller montélicens på skolans hästar. Detta sker dock utanför skoltid och kräver en viss kunskapsnivå.

Svar: Ja, det är många elever som gör det. Schemat läggs för att så långt det går passa med busstiderna till och från Västerhaninge, dit det går pendeltåg.